Почистване на дворни места с цени за София и региона

Фирма за почистване на дворни места в София и региона. Извозване на боклуци от парцели в града и околностите. Предлагаме изрязване на храсти и дървесни израстъци с камиони.

Цени за почистване на дворни места в София и околностите

Косена на трева, рязане на храсти, товарене и извозване от 0.25 до 2,45 лв. с височина до 5 метра

Почистване, товарене и извозване на битови отпадъци разхвърляни по двора от 20 до 105 лв.

Почистване, товарене и извозване на строителни отпадъци разхвърляни по двора от 0,76 до 2,65 лв. 

Рязане на дървета от 50 до 900 лв. 

Почистване на дворно място в София

След като наемете фирма да почисти двора се възползвайте от 8-те трика за озеленяване

Дали се надявате да продадете дома си или това лято просто търсите извинение, за да копаете в градината, то озеленяването може да бъде една доста разумна инвестиция.

Определено има начини да се направи така, че двора ви да изглежда по-привлекателен с ограничен бюджет .

  1. Мулчиране – безплатно

Мулчирането може да освежи алеите и да ви спести време и пари- по-малко плевене и поливане. Можете да си направите мулч от окосената трева от уличните градинки.

Помислете за превръщане на хранителните отпадъци в компост. Не само ще изхвърляте по-малко хранителни отпадъци на сметището, но и вашите растения ще ви обичат за това.

  1. Режете, косете, скубете

Обикновено подрязването, почистването и плевенето може да накара двора ви да изглежда подреден и привлекателен. Най-добрият, най-лесният и най-евтин начин е да подрежете храстите, да добавите нов мулч или допълнителни камъни и да засадите някои сезонни цветя, като предварително почистите старателно цялата градина.

Почистване на двор с боклуци

Ако имате чувството, че сте в постоянна битка с плевелите, ето едно евтино решение: домашен хербицид: един литър бял оцет, 1-2 чаши сол и малко препарат за съдове. Смесете всичко това в спрей бутилка или по-голяма пръскачка за плевели и използвайте. Тази смес ще подейства до 1-2 дена.

  1. Свобода

Един от начините да спестите пари е да проверите за безплатни или евтини растения. Градинските клубове могат също така да провеждат разпродажби на растения. Можете да помолите съсед да ви даде разсад от растенията, на които се възхищавате.

Много от чудесните градинки, на които се възхищавате, са направени от разсад или клонки, взето от различни собственици на градини.

  1. Обичайте своята морава

Една прясно окосена морава винаги има чудесен вид и мирише невероятно. Тя може да изглежда още по-елегантно, ако  е „нашарена“ с помощта на приспособление към косачката. Това винаги придава на двора ви оригинален външен вид, независимо от това колко е голям.

  1. Купувайте умно

Преди да купите някакви растения, изследвайте вида на почвата, за да разберете кои видове растения или треви ще растат най-добре във вашия двор.

За успешния избор на растения за двора е добре да знаете и какъв е  климата във вашия регион и какви ще са растенията, които могат да виреят при тези условия.

  1. Използвайте местни растения

Възможни са значителни икономии на разходи, ако използвате местна зеленина, която е била тествана на естествения местен климат. Много от тях са многогодишни, което спестява годишните разходи за засаждане. Също така, местните растения ще виреят без необходимостта от скъпоструващи химически торове и пестициди. Тези растения също могат да привличат диви животни, птици и пеперуди, което прави района около дома ви още по-привлекателен.

  1. Помислете за осветление

Помислете за външно осветление. Можете да добавите нощна видимост, сигурност, декорация и да си го монтирате сами навсякъде, в зависимост от размера на вашето пространство.

  1. Попитайте експертите

Имате въпроси относно избора на растения или помощ за тези, които вече се развиват? Експертната помощ може да бъде на разположение безплатно в градинските центрове.

Препоръчително е да съветвате със специалисти, но не пренебрегвайте и съветите на ваши познати и съседи, които имат красива градина. Те със сигурност имат ключови трикове, които им помагат в отглеждането на красиви и здрави растения.