Брат Хамалски предлага план за пренасяне в друго жилище

Знаете ли, че преместването в нов дом може да бъде един от най-стресовите моменти в живота ни?

Някои хора обаче по един или друг начин стигат до този момент и се сблъскват с този проблем. Какво да предприемем при пренасяне в друго жилище? Случва се да си сменим квартирата или да се нанесем в нов апартамент. Но и в двата случая имаме много работа, свързана със събиране, опаковане и извозване на багаж.

Братан хамалски предлага преместване

Първо изготвяме план, по който лесно и бързо ще се организираме

1. Бързо се организираме и започваме подготовката. Ако оставим всичко за последния момент,  ще бъде наистина стресиращо.
2. Започваме да продаваме, подаряваме и изхвърляме несъществени неща от три месеца преди да напуснем. Естествено е да имаме и вещи, които не използваме и  да се натрупват, особено ако имаме и деца. Откриваме, че има изобилие от натурии, които не ни трябват и можем да ги хвърлим, продадем или подарим.
3.Подреждаме своите лични вещи и документи. Например в папка с много джобове пребираме основни документи като паспорти, свидетелства за раждане, и други сертификати и ги съхраняваме заедно на едно място. Сортиране вашите лични снимки – сложете ги в албуми. Можете да дадете на децата си по някоя кутия, в която да съберат важните си спомени, снимки, доклади от училище. Важно е да им дадете по-малка кутия или кашонче, защото какъвто и да е размера – те ще я напълнят.

4. Трябва да  бъдем организирани и да не се задълбочаваме! Залагаме на минималистичното, не ни трябват твърде много неща за пренасяне, няма смисъл от прекалено много вещи, особено ако ще се местим на далечно разстояние.
Правим списък на всичко, което искаме да разпродадем, но трябва да го запазим, докато не напуснем къщата или апартамента, например мебели, големи електрически уреди като хладилник, пералня, стереоуредбата, бойлера или сушилнята. Продаваме ги на половин цена – все пак искаме бързо да се отървем от тях. Разпространяваме списъка по имейла на приятели и познати, които биха искали да се възползват.

5. За по-малките предмети може да направим нещо като гаражна разпродажба. Разчистваме си къщата, а също и живота си. Отново обявяваме всичко за продажба на по-ниски цени, за да се отървем по-скоро от вещите.
Все пак трябва да оставим вкъщи празни шкафове и помещения, за да можем лесно да почистим.

6. Опаковка.
Започваме да опаковаме нещата колкото се може по-рано. Снабдяваме се с опковъчни материали като руло найлон с балончета, много ролки тиксо, кашони и кутии. Започваме всяка вечер да опаковаме, за да не ни се събира всичко за един ден.

7. Денят на местенето.
Ангажираме за точно определен ден фирма с хамали за извозването на багажа  ни.  Дори да имаме много голяма кола, няма начин да поберем всички необходими неща и мебели, които ще ползваме. А и ще е невъзможно да пренесем всичко само с един курс, ако не наемем фирмата – тя си има собствен транспорт.
Готово! Всичко мина лесно и „по ноти“, няма място за стресови ситуации, наслаждаваме се на процеса на местенето в ново жилище.