Изборът на подова настилка е много по-сложен, отколкото просто да намерите най-добрия вид продукт и да го инсталирате. Няколко фактора в играта ремонт на дома, ще повлияят на вашето решение.

Влага – важно е да прецените, какво помещение ще оборудвате с подова настилка. Ако това е баня, мазе или кухня, обърнете внимание на фактора влага.

Трайност – „Имате ли домашни любимци или деца или …?“, ако отговорът е да, то помислете на първо място за тях. С избора на твърда подова настилка, рискувате да осигурите прекалено студени подове. Ако се спрете на ламинат, то поддържайте ноктите на домашния любимец в добро състояние, за да не издраска ламинираните повърхности.

Поддръжка – освен това да помислите за бърз и лесен монтаж на вашия под, помислете и за неговото почистване. Колкото по-малко време ще отнема пода за ежедневна грижа, толкова повече време ще ви остава за истински важните неща. Ето, защо естествен паркет Бук Арбон е сред най-търсените

Цена – не е за подценяване и стойността на материал за подова настилка. В цената най-често е включено качеството на продукта. Ето, защо специалистите съветват, ако искаме да имаме дълъг живот на подовите настилки да не пестим от цената. Някои видове настилки, са с включен безплатен монтаж, но при много други, той се заплаща отделно. Ето, защо, когато става дума за цена, тук трябва да се предвиди и цена за монтаж, както и предварителна подготовка на терените (ако се налага такава).